Asiatiske supper er noe av det beste jeg vet. Og jeg elsker å plukke sopp. I denne suppen pleier jeg å bruke de grønnsakene jeg har, og hvorfor ikke da rett og slett bruke nyplukket sopp?
Jeg har brukt en blanding av blek piggsopp, ulike kremler og rimsopp. Kantareller passer også veldig godt, og jeg vil også tro risker kan passe godt. Mengden sopp målte jeg ikke, så i denne oppskriften har jeg bare anslått mengden.
Det går fint an å lage denne suppen helt fra bunnen uten tom-kah-paste. Da trenger man hvitløk, sitrongress og galangalrot og kanskje litt lime. Det er også mulig å kjøpe ferdig krydderblanding i form av en paste som jeg pleier å bruke.
- 500 ml kokosmelk
- 4 dl vann eller kyllingkraft
- 50 – 100 g tom kah-paste (Aroy)
- 200–300 g renset sopp skåret i passe biter (Mengden kan tilpasses hva man har av sopp)
- 1 ts sukker (helst palmesukker)
- 1 sprut med fish-sauce (kan sløyfes – erstatt da med salt)
- 1 stilk stangselleri
- 1-2 kyllingbryst uten skinn og ben
- 1–2 vårløk
- 1 salatpaprika
Ha kokosmelk, vann og tom-kah-paste i en wok og kok opp. Ha oppi soppen. Smak til med fish-sauce og sukker. Skjær stangsellerien i tynne skiver og ha oppi. La suppen småkoke mens du skjærer kyllingen og paprikaen i strimler, og vårløken i små ringer.
Når stangsellerien virker passe kokt, har du oppi kyllingen og resten av grønnsakene. La suppen trekke noen minutter til kyllingen er gjennomkokt. (Paprikaen og vårløken er nå fortsatt crispy. Dersom du ønsker de litt mer kokt, har du dem oppi litt før kyllingen.)
Server suppen sammen med kokt ris.
Spennende oppskrift , men det står ikke noe om når du tar oppi soppen ? Steker du den først ? 😀
oi, det har jeg glemt å skrive! Soppen hadde jeg oppi tidlig. Steker den ikke først. I suppe er soppen ofte vel så god om den bare får koke med.
Takk for at du sa fra – har rettet det opp nå.