Strutsevingen har kort sesong – det er et lite vindu på en uke eller to den er passe stor for å spises. Da gjelder det å nyte den. Fersk strutseving er nemlig veldig godt! Her har jeg brukt den som tilbehør til torskeloin, men den er også god til både kylling og kjøtt.
- 1 serveringsstykke med torskeloin per porsjon
- 1–2 poteter per porsjon
- olivenolje
- 15–15 strutsevinger per porsjon
- stekeolje
- litt sesamolje (kan sløyfes) evt. litt sesamfrø
- vann
- salt
- pepper
- små tomater
- fersk parmesan
Ramsløktopping med fersk ramsløk:
- saften fra 1 sitron
- like mye extra virgin olivenolje som sitron
- 5–10 blader med fersk ramsløk, finsnittet
- 3–4 ss kruspersille, hakket
- 3 små ansjonsfileter, finhakket (NB – italiensk type og ikke den norske)
- 1/2 rødløk, finhakket
- 2 ts kapers
Start med å rense strutsevingene godt. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og forvell strutsevingene i 3–5 minutter. (Dette er noe kortere enn hva som anbefales, men det har gått helt fint hos oss.) Ta strutvingene ut av vannet, og sett dem til side.
Del torskeloin opp i serveringsstykker. Salte og pepre den og legg dem i en form. Sett formen til side.
Del potetene i båter og legg i en ildfast form. Ha vann i bunnen av formen, hell over litt god olivenolje, salt og pepper, og sett formen inn i grillen eller ovnen. Ca 220 grader dersom du bruker stekeovn.
Bland alle ingrediensene til ramsløktoppingen, og la den stå og godgjøre seg mens du lager resten av middagen.
Når potetene har stått 15 minutter, kan du sette et steketermometer inn i fisken, og sette fisken også inn i grillen eller i stekeovnen. Fisken skal stå til dem har kjernetemperatur på ca 44 grader. Det går fort på slutten, så det er lurt å følge litt med. Det tar om lag 15 minutter. (kan variere med ovn og tykkelse på fiskestykkene).
Varm opp en stekepanne på høy varme. Ha oppi litt matolje og stek strutsevingene på begge sider noen få minutter. Ha oppi litt sesamolje om du har, eller dryss over sesamfrø helt til slutt. Ha strutsevingene over i en serveringsbolle og ha oppi tomater, dryss over litt salt og pepper og ha noen tynne skiver med parmesan over.
Server torsken med ramsløktopping. Stekte potetbåter og strutseving.