Denne oppskriften lagde jeg med ganske store traktkantareller som inneholdt mye væske. Dersom soppen er litt tørrere, kan du godt ha litt mindre sopp og heller ha i litt vann slik at sopp og vann veier tilsammen 300 g.
4-6 porsjoner
- 2 dl kremfløte
- 300 g traktkantareller
- saften av 1 sitron
- 180 g sukker
- 5 plater gelatin
- 20 bringebær (5 per porsjon)
- mørk sjokolade til å rive over
Rens all soppen og del dem. Ha gelatinen i et glass med vann. Ha sopp, sukker og sitron i en liten kjele, og varm opp under omrøring på lav temperatur til sukkeret er løst opp. La det koke opp. Kjør med en stavmikser til glatt puré.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem oppi blandingen. Avkjøl blandingen, men ikke la den stivne.
Pisk fløten til krem og vend den inn i sopprøra. Hell den ferdige kremen over i serveringsglass, eller i en stor serveringsbolle. La den stå og sette seg i kjøleskap noen timer.
Ved servering pyntes den med friske eller frosne bringebær og revet sjokolade.