Jeg måtte bare leke meg med de små, knappelignende seige kusoppene. De får en myk konsistens og en fin, syrlig smak som passer godt som tilbehør til kjøttretter.
- Små, faste kusopper
- 1 del eddik (eplesidereddik eller vineddik)
- 1 del vann
- litt salt
- 5 pepperkorn
- 5 hel allehånde
- 1 laurbærblad
- mild olivenolje eller smaksnøytral olje
- evt. løk, hvitløk og urter etter smak og ønske.
Kok opp eddik, salt og vann. Børst av soppen og ha den oppi laken. La det hele koke 5–10 minutter til soppen har falt godt sammen. Sil av eddiklaken og legg soppen og krydderet over i et rent glass. Prøv å få så mange sopp oppi glasset som mulig. Hell over olje til glasset er helt fullt. Sett på lokket men ikke skru det helt til. Sett glasset inn i stekeovn, og la det stå 90 grader i 1 time. Jeg bruker dampovn, og har da på full damp. Etter en times tid, tar du glasset ut av ovnen, og skrur forsiktig lokket godt til.
Takk for e nfin oppskrift!
Dette var en meget interessant nettside.
Så hyggelig 🙂
Hva er forskjellen på å sylte på denne måten(varmebehandling i glass), og den oppskriften med kantareller? 🙂
Denne her legges i olje.