De små, faste og perfekte steinsoppene er utganspunktet for denne enkle, men imponerende gode forretten.
- 1 liten steinsopp per person
- god extra virgin olivenolje
- fersk parmesan
- flatbladet persille
- noen sitronbåter
- salt/pepper
Steinsoppen må være fast og fin og uten snyltere. Skjær steinsoppen i tynne skiver og dander pent på tallerkener. Riv over fersk parmesan. Jeg bruker en mandolin, men du kan også bruke rivjern. Hell olivenolje i tynn stråle over. Og skvis over litt sitron om du ønsker. Dryss over maldonsalt og pepper og litt flatbladet persille. Server!
Bør man ikke steke eller varmebehandle soppen først? Eller trengs ikke det med ringsløs smørsopp og steinsopp?
Vh Torunn E Skare
Jo, generelt sier man at all sopp skal varmebehandles før bruk. Akkurat steinsoppen, er det imidlertid mange av oss som likevel spiser rå. Ringløs smørsopp ville jeg varmebehandlet. Men akkurat steinsoppen er OK å spise rå en gang i blant.