Til et glass som rommer 2–3 dl
- en stor bit ingefær
- 1 dl eddik (hvitvin, eplecider eller risvin)
- 1/2–1 dl sukker
- 1 dl vann
- 1/2 ts salt
Hvis du skal lage mye for å lagre over lang tid, bør du starte med å sterilisere glass. Hvis du skal lage for å bruke samme dag eller om et par dager, holder det å bruke et rent glass. Skrell eller skrap ingefæren. Skjær ingefæren i så tynne skiver som du klarer. Jeg bruker mandolin, men du kan også bruke ostehøvel. Bland eddik, sukker, vann og salt i en liten kjele og kok opp. Ha ingefæren oppi glasset, og hell over laken. Dersom du sylter ingefær for å lagre lenge, må glasset fylles så det såvidt renner over. Sett på lokk. Etter fem minutter kan du snu glasset og la det stå opp ned og avkjøle seg. Oppbevares i kjøleskap.
Servers til sushi eller sashimi, eller til din egen poke-bowl.