Hjortepølser

Ingenting slår hjemmelagde pølser! Helt uten konserveringsmidler, og med masse deilig smak!

Hjemmelagde pølser er utrolig godt! Det er viktig å bruk kalde ingredienser når man lager pølser.

  • 1/2 kg medisterdeig (23 % fett)
  • 1/2 kg hjortekjøtt
  • 4 soltørkede tomater (finhakket med kniv)
  • 1 krm tørket hvitløk (grovmalt)
  • 1/2 ss pepper
  • 2 ts kimchi-chili (tørket pulver)
  • 15 g ramsløksalt (kan erstattes med vanlig salt)
  • Liten kvast rosmarin (finhakket)
  • En liten neve frisk timian (italiensk, finhakket)
  • 1dl vann
  • 1ts eplecidereddik
  • Lammetarmer

Tarmene skylles og legges i kaldt vann en stund. Alle ingrediensene blandes godt – jeg bruker kjøkkenmaskin, men passer på at både bolle og K-spade er kalde når jeg starter. Tarmene skyller jeg godt i vann før de tres på pølsehornet. Det kan være litt vanskelig å tre tarmene på pølsehornet, vann fungerer da som glidemiddel.

Pølsene stekes eller grilles 3-4 minutter på hver side. Jeg vakuumerer og fryser rå for oppbevaring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.