Hjemmelagde pølser er utrolig godt! Det er viktig å bruk kalde ingredienser når man lager pølser.
- 1/2 kg medisterdeig (23 % fett)
- 1/2 kg hjortekjøtt
- 4 soltørkede tomater (finhakket med kniv)
- 1 krm tørket hvitløk (grovmalt)
- 1/2 ss pepper
- 2 ts kimchi-chili (tørket pulver)
- 15 g ramsløksalt (kan erstattes med vanlig salt)
- Liten kvast rosmarin (finhakket)
- En liten neve frisk timian (italiensk, finhakket)
- 1dl vann
- 1ts eplecidereddik
- Lammetarmer
Tarmene skylles og legges i kaldt vann en stund. Alle ingrediensene blandes godt – jeg bruker kjøkkenmaskin, men passer på at både bolle og K-spade er kalde når jeg starter. Tarmene skyller jeg godt i vann før de tres på pølsehornet. Det kan være litt vanskelig å tre tarmene på pølsehornet, vann fungerer da som glidemiddel.
Pølsene stekes eller grilles 3-4 minutter på hver side. Jeg vakuumerer og fryser rå for oppbevaring.