Lysing i vinblader på grillen

Drueranken i hagen har masse flotte blader som er helt ypperlige til å pakke inn fisk for å steke på grilllen.

Velg litt store drueblader til dette, slik at du klarer å pakke inn fisken. I denne oppskriften er mengdeforhold bare omtrentlig.

  • Lysingfilet i stykker på rundt 5 cm tykkelse
  • drueblader (like mange blader som fiskestykker)
  • 50 – 100 g meierismør
  • 2-3 cm ingeærrot, revet
  • 2-4 ss soyasaus
  • 2-3 stilker vårløk, hakket
  • salt og pepper

Kok opp druebladene i litt vann, så de blir myke. Da er det lettere å pakke inn fisken. Smelt smøret sammen med ingefær og soyasaus (smak til mengden med soyasaus). Skjær bort stilken på druebladene og legg et fiskestykke på langs på hver drueblad. Hell over et par spiseskjeer med soyasmørblandingen, og legg på vårløk. Ha evt. litt mer soyasmør – det bør være rikelig. Salte og pepre. Brett sidene på druebladene over fisken.

Legg pakkene på varm grill og grill under lokk i ca 5 minutter.

Serveres med grillede poteter, gresk salat, tzaziki og dolmades.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.