I denne retten må det brukes gresk eller tyrkisk yoghurt med høy fettprosent. Dersom du ikke har det, kan du bruke yoghurt naturell, men den må da siles i et kaffefilter slik at den blir tykk og god. Mengden yoghurt må da måles etter at den er silt.
- 1 stor aubergine eller 2 små
- 50 g fetaost
- 2 ss yoghurt med min 20 % fett
- granateple
- frisk oregano eller andre urter
- blomster av strandkål, ramsløk, gressløk eller lignende til pynt
Del auberginen opp i ca 1 cm tykke skiver. Gjerne på skrå, dersom du vil ha litt større skiver – de krymper nemlig litt underveis. Strø litt salt på begge sider, og la det stå i 10-15 minutter. Skyll av saltet og tørk skivene med husholdningspapir eller et rent kjøkkenhåndkle. Legg skivene på et bakepapir på en stekeplate. Stek i på 230 grader i forvarmet ovn i 20-25 minutter til skivene begynner å bli gylne. Ta ut av ovnen og la skivene avkjøles.
Mens skivene steker kan du lage fetakremen. Bruk foodprosessor eller stavmikser og kjør fetaost og yoghurt til en jevn masse. Smak eventuelt til med en liten skvis sitron eller spennende krydder om du ønsker det. La kremen stå i kjøleskap til du skal bruke den. Den er holdbar i flere dager.
Smør kremen på aubergineskivene. Pynt med granateplekjerner, litt finstrimlet frisk oregano og blomster om du har.