Thai-curryer er det litt vanskelig å gi eksakt oppskrift på, for smaken på currypastene kan variere veldig mye. Derfor anbefaler jeg å se på oppskriften på currypasten dersom du vil ha anbefaling om mengder, og smake til for å få passe styrke. Ingredienser ellers pleier jeg å variere alt etter hva jeg har. Her har jeg brukt vanlige reker, men du kan også bruke scampi, eller droppe dem. Så har jeg pyntet med skarlagen vårbeger – de smaker ikke mye, men ser fine ut!
- noen ss grønn currypaste
- litt olje til fresing
- kyllingbryst skåret i strimler
- 400 ml kokosmelk
- strutseving (jeg forveller den 3 min først og kaster kokevannet)
- ramsløk
- fish-sauce til passe salt
- noen reker
- en neve blader thai-basilikum
- skarlagen vårbeger, forvellet et minutt
Ha litt smaksnøytral olje og currypasten i en wok og fres det raskt. Ha oppi strimlene med kyllingbryst og bland godt. Ha oppi kokosmelken og la koke opp. La det hele syde noen minutter til kyllingen er kokt. smak til med fischsauce. Ha oppi den forvellede strutsevingen og ramsløken og bland godt. Pynt med skarlagen vårbeger