Denne oppskriften gir en tykk pannekake som skal skjæres i biter før servering. Serveres med en dyppesaus
- 1 stort egg (er egget lite, kan du bruke 2 egg)
- 1/2 dl vann
- 3 ss lake fra kimchi (kan erstattes av 1 ss soyasaus og 2 ss van)
- 2 dl hvetemel
- 1/2 dl potetmel
- 2 dl kimchi, hakket
- 1–2 vårløk, hakket
- olje til steking
Pisk egg, vann og kimchilake lett sammen, og bland det godt med melet. Bland i kimchien og vårløken. Dersom røren virker veldig fast, kan du ha i litt vann, eller et egg til. Varm en stekepanne på middels varme og ha i litt olje. Hell i pannekakerøre og smør den godt utover. La pannekaken steke på svak til middels varme til den begynner å stivne på overflaten. Snu pannekaken. Det er lettest å gjøre ved å legge et stort lokk over pannen, og snu den raskt rundt. Pannekaken ligger nå på lokket. La den forsiktig gli over i stekepannen, og stek den på den andre siden.
Saus til å dyppe pannekaken i
- 4 ss soyasaus
- 2 ss risvinseddik eller 1 ss hvitvinseddik
- 2 ss sesamolje
Bland sammen ingrediensene med en gaffel