Kimchipannekake

Kimchipannekake er en koreansk rett som er lett å lage om du har kimchi. Den kan spises som en egen rett, eller som tilbehør til stekte kyllinglår

Denne oppskriften gir en tykk pannekake som skal skjæres i biter før servering. Serveres med en dyppesaus

  • 1 stort egg (er egget lite, kan du bruke 2 egg)
  • 1/2 dl vann
  • 3 ss lake fra kimchi (kan erstattes av 1 ss soyasaus og 2 ss van)
  • 2 dl hvetemel
  • 1/2 dl potetmel
  • 2 dl kimchi, hakket
  • 1–2 vårløk, hakket
  • olje til steking

Pisk egg, vann og kimchilake lett sammen, og bland det godt med melet. Bland i kimchien og vårløken. Dersom røren virker veldig fast, kan du ha i litt vann, eller et egg til. Varm en stekepanne på middels varme og ha i litt olje. Hell i pannekakerøre og smør den godt utover. La pannekaken steke på svak til middels varme til den begynner å stivne på overflaten. Snu pannekaken. Det er lettest å gjøre ved å legge et stort lokk over pannen, og snu den raskt rundt. Pannekaken ligger nå på lokket. La den forsiktig gli over i stekepannen, og stek den på den andre siden.

Saus til å dyppe pannekaken i

  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss risvinseddik eller 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sesamolje

Bland sammen ingrediensene med en gaffel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.