Røyksoppen har et ufortjent dårlig rykte. Joda, jeg er enig – jeg deler aldri røyksopp opp i småbiter og steker som annen sopp. Det er noe med konsistensen som gjør at jeg ikke synes den passer til det. Men røyksoppene en mild og god smak, med en god touch med umami, og jeg blir alltid glad når jeg finner litt store eksemplarer. I denne retten har jeg latt meg inspirere av den italienske capreseretten, men jeg bruker stekte røyksoppskiver og ikke mozzarella. Resultatet er fantastisk godt!
- røyksopp i skiver
- tomater i skiver (lurt å velge tomater med mye smak
- god (dyr) ekstra virgin olivenolje
- vårløk eller frisk basilikum, persille eller andre grønne urter du har
- meierismør til steking
- salt – jeg bruker maldonsalt
- pepper
Del røyksopper i skiver på 1/2 – 1 cm. Del tomatene i like tykke skiver. Varm om stekepannen på middels varme. Ha i smør og stek røyksoppen på begge sider til den er gylden. Anrett vel å legge tomater og røyksopp lagvis på tallerkenen. Hakk tynne skiver med vårløk, eller urter og legg oppå. Hell over litt olivenolje. Dryss over salt og pepper og server!
Tips:
Smak på tomatene før du lager denne retten. Dersom de smaker litt lite, kan du godt bruke litt balsamico eller vineddik i tillegg.
Denne retten ser veldig spennende ut. Jeg har Virgin oil rett fra Israel. Tror det blir perfekt.
Er kjempegodt, Hilde! Pass på å bruke gode tomater!