Eggerøre smaker ekstra godt når den smaksettes med ville urter! Jeg bruker ofte løkurt eller ramsløk i eggerøre om våren. Det smaker så godt! På bildet ser du også løkurtsmør. Denne oppskriften leverte jeg til barneheftet «Lag mat med nyttevekster» som ble utgitt av Norges sopp- og nyttevekstforbund 2022.
2 porsjoner
- 3 egg
- 3 ss kremfløte (eller vann)
- 1/2 ts salt
- litt pepper
- 1 ss smør til steking
- 1 ss mykt smør til slutt
- 1-2 ts finhakket løkurt eller ramsløk
Start med å hakke urtene med stavmikser eller for hånd. Visp egg, fløte (eller vann), salt og pepper godt sammen med en gaffel. Sett en stekepanne på platen og varm opp på lav til middels varme. Ha smør i pannen og la det såvidt smelte. Pass på at det ikke blir brunt, da har du for mye varme. Ha eggeblandingen i pannen. Bruk en stekespade og dra eggeblandingen bort etter hvert som den stivner, slik at det kommer ny røre ned på bunnen av pannen. Når mesteparten av røren har stivnet, har du oppi 1 ss mykt smør og løkurt. Bland det raskt og godt inn til smøret har smeltet. Hell eggerøren over på et serveringsfat eller bolle.
NB: Eggerøra fortsetter å stivne helt til den har blitt kald. Du skal derfor ta den over på fat før den er helt stivnet, da blir den ekstra saftig og god.