Denne suppen er det litt vanskelig å gi eksakt oppskrift på, for jeg har ikke målt noen mengder her. Greia er at du må smake deg frem for å finne den riktige balansen. Mengdene jeg angir er derfor ganske omtrentlige.
- 1 liter kraft (fiskekraft, kyllingkraft eller buljong)
- 1–2 ss tom yum-paste
- 1 ss tom kha -paste (Aroy)
- 1 boks kokosmelk
- 2–3 ss fishsauce
- 1 gulrot i halve skiver
- 1 stilk stangselleri i biter
- 1/2 squash i kvarte skiver
- 1 rødløk i tynne båter
- 1 stilk rabarbra i biter
- 3-4 strandkål med stilker
- 3 vårløk i biter
- litt glassnudler, ferdig kokt
- 1/2–1 ss palmesukker (kan sløyfes eller erstattes av annet sukker)
- rester av hvit fisk (kveite)
- sitronbåter
Begynn med å dele opp grønnsakene. Strandkålbladene strimles, mens stilkene kan deles i biter. Stek løken raskt i varm kjele i litt olje. Den skal såvidt få litt farge, men ikke bli brun eller brent. Ha oppi kraft og krydderpastene. Ha oppi gulrøttene, og la dette stå og surre på lav varme noen minutter. Ha deretter oppi strandkålstilkene (ikke bladene) stangselleri, rabarbra og squash. La det stå og surre noen minutter. Ha oppi kokosmelk og fish-sauce og sukker. Smak til, for mengdene jeg har oppgitt i oppskriften er bare omtrentlige. Ha deretter oppi resten av strankålen, og til slutt fisken. La suppen stå 1–2 minutter så fisken blir varm, og strankålen faller litt sammen.
Serveres med lime eller sitron, og gjerne hakket koriander!