Jeg bruker egentlig ikke noen oppskrift når jeg lager ramsløkpure, så her kommer en fremgangsmåte, og bare omtrentlige mengder.
- 1/2 – 1 kg ramsløk
- 2–3 dl smaknøytral olje (billig raps eller solsikke)
- 1 ts salt
Start med å koke glasset du vil ha ramsløkpureen i. Vask ramsløken og tørk den så godt det lar seg gjøre. Varm oljen til den er 65–70 grader, og hell den oppi en foodprosessor sammen med litt salt. Ha oppi litt av ramsløken og kjør på høy hastighet. Når ramsløken har falt sammen, kan du ha oppi mer ramsløk. Gjenta til du har så mye ramsløk du klarer. Pureen blir mørkere og finere jo mer ramsløk du får oppi. Kjør mikeseren på full hastighet. Friksjon gjør at pureen sakte blir varmere igjen. Jeg pleier å kjøre til den nærmer seg 60–65 grader. Men det gjør ikke noe om du gir deg litt før.
Hell over på glass. Oppbevar i kjøleskap. Hell gjerne på litt ekstra med olje på toppen, sånn at det alltid ligger et lite oljelag på toppen. Da holder pureen seg kjempelenge.