Granblomsten gjør mye i denne suppen – både visuelt men også med smak. De er faste uten å være harde, og har en mild og frisk smak med en touch av gran.
Jeg har ikke egentlig noe mengdeforhold når jeg lager supper. Så det er litt vanskelig å gi eksakte mål. Men fremgangsmåten er enkel og grei.
4 porsjoner (?)
- 1 blomkål
- 1 liter god kyllingkraft, eller buljong om du ikke har kraft
- 1 sjalottløk, finhakket
- 2–3 dl kremfløte
- frisk ramsløk eller ramsløkolje
- 20 (?) granknopper (hann)
Del blomkålen opp i små buketter og evt. resten av stilken i biter. Kok blomkålen i kraften i 2 minutter – smak på en bukett. Den skal være såvidt mør. Ta ut noen av bukettene – de skal du nemlig ha i hele i suppen rett før du serverer. Ha i løken og kok videre til grønnsakene er godt møre. Mens suppen koker, kan du rense granknoppene. Fjern evt. brunt skall og skyll dem.
Kjør suppen i foodprosessor eller med stavmikser til en jevn masse. Ha i fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Ha suppen opp i tallerkener. Ha blomkålbukettene oppi, legg granknoppene på toppen og server!